mandag den 13. februar 2012

Semlor...

Den svenske version af fastelavnsboller. De smager fantastisk og er en smule vanedannende...

3 kommentarer:

  1. Uhm de ser lækre ud! Opskrift?

    SvarSlet
  2. Hej Tenna.

    Ingredienser:
    Bolledej:
    1 æg
    50 g gær
    100 g smør
    3 dl mælk
    0,5 tsk salt
    1 tsk kardemomme
    1 dl sukker
    1 kg hvedemel

    Pensling:
    1 æg

    Fyld:
    Marcipan
    Fløde

    Pynt:
    Fløde
    Flormelis

    Gæren smuldres i skålen. Tag ægget ud, så det bliver lidt varmere end køleskabets temperatur.

    Smelt smør og tilsæt mælk og rør rundt og lad det blive varmt at røre ved, 37 ° C. Først hæld lidt over gæren og rør indtil den er opløst. Hæld derefter på resten og rør.

    Tilsæt salt, kardemomme, sukker og æg. Rør melet gradvist og ælt dejen glat og skinnende gerne med dejkroge.

    Sæt skålen i en trækfri sted med stuetemperatur sted over et viskestykke og lad dejen hæve i 30 minutter.

    Hæld dejen ud og ælt luftboblerne ud. Del dejen i 14 stykker. Læg dem på bageplader med bagepapir og lad dejen efterhæve i ca. 30 minutter.

    Pensel forsigtigt bollerne med pisket æg. Bag dem derefter i midten af ​​ovnen ved 225-250 ° i 8-10 minutter. Lad bollerne køle.

    Skær toppen af bollerne. Tag så meget mandelmasse, du ønsker,og bland det med indmaden fra bollerne og fløde. Den cremede masse fyldes derefter i hullerne i bollerne og pyntes med flødeskum og sigtet flormelis hen over.

    God fornøjelse:) Håber de bliver fantastiske...

    SvarSlet